ГоловнаСвіт

Развозжаєв написав зізнання

Опозиціонер дав свідчення в СК.

Развозжаєв написав зізнання

Опозиціонер Леонід Развозжаєв, якого підозрюють у підготовці до масових безладів, дав свідчення.

Про це повідомив у понеділок офіційний представник Слідчого комітету Володимир Маркін.

21 жовтня Развозжаєв, якого раніше оголосили у федеральний розшук, звернувся в головне слідче управління СК і сказав, що хоче написати зізнання, повідомляє РІА "Новости".

"У ній він детально повідомив про обставини приготування ним, Сергієм Удальцовим, Костянтином Лебедєвим й іншими особами до організації масових заворушень на території РФ, а також про причетність вказаних осіб до масових заворушень, що відбулися 6 травня 2012 року на Болотній площі в Москві. Як випливає із зізнання Развозжаєва, фінансування цих заворушень здійснював Гіві Таргамадзе. Все викладене у свідченнях, а також інші доводи ретельно перевірить Слідчий комітет", - сказав Маркін.

Нагадаємо, помічника Пономарьова і соратника Удальцова 19 жовтня було оголошено у федеральний розшук як фігуранта кримінальної справи про підготовку до організації масових заворушень, порушеної за матеріалами фільму НТВ "Анатомія протесту-2".

20 жовтня стало відомо про те, що Развозжаєва затримали на виході з приміщення Верховного комісаріату ООН у справах біженців у Києві, де він подав прохання про політичний притулок.

Уже вчора ввечері, 21 жовтня, Развозжаєв повернули в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram