ГоловнаСвіт

Південнокорейська влада заборонила скидати листівки на КНДР

Активісти звинуватили Сеул у боягузтві.

Південнокорейська влада заборонила скидати листівки на КНДР
Фото: EPA/UPG

Південнокорейська поліція в понеділок, 22 жовтня, заборонила активістам відправляти листівки з антипропагандою влади КДНР через північнокорейський кордон.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Нагадаємо, минулої п'ятницю Пхеньян пригрозив Півдню військовим ударом, якщо активісти здійснять акцію, заплановану на сьогодні.

Поліція і військові заблокували доступ до майданчика, з якого мали запускати повітряні кулі з листівками.

"(Президент Південної Кореї) Лі Мен Бак прокинувся сьогодні вранці і злякався якоїсь незрілої дитини (північнокорейського лідера Кім Чен Ина) і вирішив зупинити нас", - заявив організатор акції Пак Санг-Хак.

Перебіжчики з Північної Кореї раніше неодноразово запускали через кордон, що розділяє дві країни, повітряні кулі з пропагандистськими листівками і грошима. Цього разу в листівки планували помістити тисяч банкнот по одному долару, оскільки "американські долари дуже цінуються зубожілих народом Північної Кореї".

Погроза Пхеньяна завдати "нещадного військового удару" є найсерйознішою відповіддю Південній Кореї відтоді, як Кім Чен Ин прийшов до влади в грудні 2011 року. Сеул і собі заявив, що завдасть удару у відповідь, посиливши цим напруження на кордоні двох країн, які технічно перебувають у стані війни, оскільки громадянський конфлікт у 1950-1953 рр. закінчився тимчасовим перемир'ям, але не підписанням мирного договору.

Останній конфлікт між країнами стався в листопаді 2010 року, коли Північна Корея обстріляла південнокорейський острів, унаслідок чого загинули десятки мирних громадян. Південна Корея також відповіла вогнем по території КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram