ГоловнаСвіт

У школі в США заборонили святкувати Хеллоуїн

Учні розчаровані рішенням шкільної адміністрації.

У школі в США заборонили святкувати Хеллоуїн
Хэллоуин
Фото: mport.bigmir.net

У початковій школі "Лафайєт" у Сіетлі учням заборонили приходити у костюмах для святкування Хеллоуїна. 31 жовтня у школі неповний день, тому адміністрація школи повважала, що перевдягання в костюми відволіче учнів від уроків, які й без того будуть скороченими.

Батьків школярів обурило рішення адміністрації. За словами декого з них, справжньою причиною заборони став аж ніяк не скорочений день: керівництво школи нібито побоюється, що святкування Хеллоуїна може здатися образливим учням, які є носіями відмінних від західної культур.

Деякі батьки вважають, що скасовувати через це Хеллоуїн нерозумно, оскільки це свято давно перетворилося з релігійного на світське. "Мені здається, це показовий випадок того, як дітям не дозволяють бути дітьми", - заявив один з батьків.

Учні "Лафайєт" також розчаровані рішенням шкільної адміністрації. "Мене це дуже засмутило, і я ледве не розплакалася", - сказала учениця четвертого класу Лейлані Ніткі. У школі, втім, пообіцяли, що цілком Хеллоуїна не скасують і 31 жовтня в школі відбудеться свято врожаю - альтернативний спосіб святкування Хеллоуїна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram