ГоловнаСвіт

Фідель Кастро з'явився на публіці

Раніше повідомляли про погане самопочуття 86-річного кубинського революціонера.

Фідель Кастро з'явився на публіці
Фото: podrobnosti.ua

Колишній лідер Куби Фідель Кастро з'явився на публіці в доброму здоров'ї. Про це заявив колишній віце-президент Венесуели Еліас Хауа, спростувавши чутки про важку хворобу ватажка кубинської революції.

Фідель Кастро "добре почувається і перебуває при здоровому глузді", заявив венесуельський політик після п'ятигодинної зустрічі з кубинським революціонером, що відбулася 20 жовтня. Після розмови Кастро провів гостя в готель "Насьональ", де сфотографувався з персоналом.

Цю інформацію підтверджує Associated Press. Як повідомляє агентство з посиланням на службовців готелю, Кастро провів у них близько півгодини, спілкуючись із персоналом.

Раніше ЗМІ повідомляли про погане самопочуття 86-річного кубинського революціонера. 19 жовтня американська газета El Nuevo Herald, що виходить іспанською мовою, опублікувала повідомлення лікаря з Венесуели Хосе Маркіна, який стверджував, що Кастро переніс інсульт і практично не в змозі приймати їжу і говорити, а також перестав упізнавати людей. Офіційної інформації про хворобу колишнього кубинського лідера не надходило.

Востаннє Фіделя Кастро бачили на публіці в березні 2012 року, коли відбулася його зустріч із Папою Римським Бенедиктом XVI. Тим часом із червня 2012-го перестала виходити його газетна колонка. Крім того, в жовтні він не привітав свого друга Уго Чавеса з перемогою на виборах президента Венесуели.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram