ГоловнаСвіт

Чавес розповів, що завадило йому перемогти з великим відривом

Більш переконливій перемозі у виборах завадило лікування від раку.

Чавес розповів, що завадило йому перемогти з великим відривом

Президент Венесуели Уго Чавес, виступаючи на засіданні Кабінету міністрів, заявив, що лікування від раку завадило йому здобути більш переконливу перемогу на президентських виборах, що відбулися 7 жовтня.

"Я закінчив курс променевої терапії за кілька днів до передвиборної компанії. Тому мені вдалося зробити лише десяту частину того, на що здатний. Панове від опозиції, якби я був у гарній формі, то розрив від суперника становив би не менш ніж 20 пунктів", - заявив Чавес, слова якого наводить РІА "Новости".

Нагадаємо, на президентських виборах лідер опозиції Енріке Капрілес набрав 44,1% голосів, тоді як Чавес - 55,3%. Його новий шестирічний президентський термін почнеться в січні.

У червні 2011 року Чавесу на Кубі провели операцію у зв'язку з внутрітазовим абсцесом. Потім йому видалили злоякісну пухлину кишківника. Наприкінці лютого 2012 року Чавесі знову прооперували кубинські лікарі з приводу ще одного злоякісного утворення.

Глава Венесуели пройшов кілька курсів хіміо- і променевої терапії. За даними деяких ЗМІ, Чавес із вівторка перебував у Гавані для відвідування хворого Фіделя Кастро та проходження чергового медобстеження (проведення ПЕТ - позитронно-емісійної томографії).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram