ГоловнаСвіт

Лівійська влада повідомила про загибель сина Каддафі

Його тіло вже перевезли в лівійське місто Місурата.

Лівійська влада повідомила про загибель сина Каддафі

Сина колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі Хаміса було вбито під час збройних зіткнень між підрозділами урядових військ і загонами бойовиків у місті Бені Валід.

Принаймні з таким твердженням виступив у першу річницю жорстокого вбивства лідера лівійської Джамахірії голова Загального національного конгресу Лівії Мухаммед Юсеф аль-Магреф, повідомляє ІТАР-ТАРС

За його словами, Хаміса Каддафі вбили вчора ввечері, 20 жовтня. Його тіло доставлено в місто Місрата.

Згідно з іншими даними, сина Каддафі захопив загін революціонерів у Бені Валіде і доставив у Місрата. За даними одного з польових командирів, які брали участь в операції із захоплення Хаміса Каддафі, син колишнього лівійського лідера перебував в одній із лікарень міста.

Також надходила інформація, що Хаміс помер від ран під час транспортування в госпіталь Місрата.

Раніше повідомляли, що протягом останніх декількох днів він "перебував у дуже поганому стані, на межі смерті" в Бені Валіде, однак, продовжував керувати одним із загонів бойовиків, що засіли в місті.

Нагадаємо, з лютого 2011 року в Лівії триває громадянська війна. Країна розділилася на прихильників Каддафі та на його супротивників.

Після цього на боці останніх у конфлікт втрутилося НАТО, заручившись відповідною резолюцією ООН.

Також нагадаємо, міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) до річниці вбивства Муаммара Каддафі оприлюднила нові докази звірств революціонерів.

У 50-сторінковій доповіді "Смерть диктатора: кривава помста в Сирті" (Death of a Dictator: Bloody Vengeance in Sirte) зазначено, що лівійська влада не виконала своєї обіцянки розслідувати обставини смерті голови Джамахірії, його сина Мутассіма і десятків страчених прихильників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram