ГоловнаСвіт

Twitter вдруге звинуватили в цензурі

Раніше, керівництво компанії оголосило, що сервіс навчився не показувати твіти в країнах, де їх вміст порушує місцеві закони.

Twitter вдруге звинуватили в цензурі

Керівництво сервісу мікроблогів Twitter під загрозою суду погодилося видалити записи антисемітського змісту.

Раніше в п'ятницю стало відомо, що французький Союз єврейських студентів подав на Twitter в суд у зв'язку з розповсюдженням в мікроблогах антисемітських жартів і зображень, які користувачі постили з хештегом #UnBonJuif (хороший єврей). 10 жовтня це хештег вийшов на третє місце серед трендів французького сегменту Twitter.

Раніше невдоволення у зв'язку з поширенням антисемітських жартів в Твіттері висловлювали низка французьких правозахисних і антирасистських організацій, зокрема SOS Racisme. Повідомляли, що деякі з них також мали намір подати на сервіс мікроблогів в суд.

У січні 2012 року керівництво Twitter оголосило, що сервіс навчився не показувати твіти в тих країнах, де їх вміст порушує місцеві закони. В якості прикладу тоді наводилася Франція, в якій заборонена пропаганда нацизму і антисемітизму.

Нагадаємо, вчора повідомляли, що Twitter вперше вдався до вибіркової цензурі, заборонивши в Німеччині доступ до акаунту праворадикальної організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram