ГоловнаСвіт

Жириновський пропонує відкрити кордон між Україною і РФ

За словами депутата, треба вести політичні і пропагандистські дії.

Жириновський пропонує відкрити кордон між Україною і РФ

Лідер російської Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський пропонує скасувати контроль на україно-російському кордоні.

Про це він сказав сьогодні, 19 жовтня, в Держдумі Росії під час обговорення закону Про ратифікацію Угоди між Урядом Російської Федерації і Кабінетом міністрів України про співпрацю при здійсненні спільного контролю осіб, транспортних засобів і товарів на російсько-українському державному кордоні.

"У нас немає ніякої необхідності мати контроль на кордоні з Україною. Наркотики йдуть із Середньої Азії, з України вони не йдуть. Якоїсь різниці в цінах товарів у нас немає. Тож повне відкриття кордонів, зняття митниці і контролю до якогось дисбалансу не призведе", - сказав Жириновський. Водночас він заявив, що "не треба боятися українського сала, яке можуть нам завезти".

Жириновський вважає це питання політичним. Він також заявив, що Крим, Донбас, Запоріжжя були частиною Росії і в радянський час ніхто не думав про приналежність тих чи інших регіонів.

За його словами, треба вести політичні і пропагандистські дії, а не створювати прикордонну інфраструктуру, а потім говорити про інтеграцію.

"Треба говорити не про реінтеграцію, а про возз'єднання, чого не хочуть чиновники і президенти", - заявив він.

На думку російського депутата, ратифікація цього документа - наслідки "незаконного розчленування нашої держави 21 рік тому".

"Нас спеціально розділили і ввели митницю, контроль і пропуски. Всіх принижують, хто їде через ці кордони. Поїзди стоять кілька годин, хоча для перевірки документів треба куди менше часу, обов'язково проводять обшуки і незаконно знімають людей з потягів. Це певного роду помста", - заявив Жириновський і додав, що це робиться спеціально, щоб створювалися ворожі відносини між громадянами колишнього СРСР.

У свою чергу, глава Комітету у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький відзначив, що можна використовувати досвід Європи, де всередині Шенгенської зони знято внутрішній контроль.

Проте він нагадав, що ця робота в Європі проводилася дуже обережно.

"Якщо найближчі часом буде вирішено питання керівництвом України, а ми будемо ставити на якісно новому рівні з новим складом ВР питання про підключення України до Євразійського проекту, Митного союзу, то це питання стане точкою неповернення в русі до стирання кордонів", - сказав Слуцький .

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram