ГоловнаСвіт

Останній холостий принц Європи одружився в Люксембурзі

На церемонії були всі монарші двори Європи.

Останній холостий принц Європи одружився в Люксембурзі
Фото: Фото EPA/ИТАР-ТАСС

Наслідний великий герцог Люксембургу Гійом обвінчався з бельгійською графинею Стефані де Ланнуа.

Урочиста церемонія відбулася сьогодні в соборі Нотр-Дам де Люксембург. Її вів французькою, німецькою, англійською мовами і на люксембурзькому діалекті архієпископ великого герцогства Жан-Клод Холлеріш, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Церемонія почалася незвично - з хвилини мовчання в пам'ять матері Стефані - Алікс, яка померла в серпні від інсульту на 72-му році життя. Графиня з'явилася на весіллі з обручкою своєї матері - на додаток до тієї, яку вона отримала від Гійома в день заручин.

Фінал вінчання європейські монархи і члени королівських династій, які зібралися в соборі, стоячи вітали овацією. На весілля запрошено всі королівські будинки Європи і кілька монархічних родин інших країн світу. Однак їх представництво досить різні. Королівська сім'я Бельгії прибула у повному складі, включаючи принців з подружжям, що не дивно, адже наречена - піддана бельгійської корони, а наречений - внучатий племінник короля бельгійців Альберта II.

"Перлину" європейських монархій - Великобританію - представляли молодший син королеви Єлизавети - принц Едуард, граф Уессекський з дружиною. В урочистостях взяли участь наслідний принц Японії Нарухіто і дружина короля Марокко Мухаммеда VI - принцеса Лалла Сальма.

Пройшовши під аркою зі шпаг почесної варти люксембурзьких гвардійців, наречені під тріумфування тисяч люксембурзців пішки пішли до палацу для церемонії першого поцілунку на балконі палацу. Триметровий шлейф весільної сукні Стефані за нею несли шість дівчаток-фрейлін в блакитних сукнях.

Ввечері в центрі міста розпочнеться концерт і пройдуть народні гуляння. Згідно з розпорядком урочистостей, нареченим належить протягом години зробити пішу прогулянку, яка завершиться на центральній площі, де через кілька хвилин після прибуття молодят почнеться феєрверк. Свято триватиме до глибокої ночі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram