ГоловнаСвіт

Ізраїль вважає сирійську опозицію "бандюгами", а Асада - "м'ясником"

Ізраїль радіє, що сирійський президент не розіграв "ізраїльську карту".

Ізраїль вважає сирійську опозицію "бандюгами", а Асада - "м'ясником"

Ізраїльський міністр інформації та діаспори Юлій Едельштейн вважає, що Ізраїль не став би підтримувати жодну зі сторін сирійського конфлікту, навіть якщо б в ньому брали участь "демократичні сили".

Про це міністр розповів в інтерв'ю виданню ZN.UA.

"З одного боку, Асад (президент Сирії Башар Асад - ред.) емоційно викликає у нас у всіх однакову реакцію, тому що він просто м'ясник. По-друге, опозиція, яка з ним воює, - це бандюги-ісламісти", - підкреслив ізраїльський політик.

"І третє, якби в цьому конфлікті навіть і були б якісь демократичні сили, які ми могли б підтримати, то все одно нічого б не вийшло. Оскільки спільний знаменник, що проасадівських, що антиасадівських, що нейтральних сил полягає в ненависті до Ізраїлю", - додав він.

За його словами, Ізраїль не в змозі вплинути на ситуацію - тільки відслідковувати розвиток подій і забезпечувати безпеку своїх кордонів.

Ми реагували, але якщо обстріли триватимуть, ми реагуватимемо з більшою силою.

— начальник генштабу турецької армії Некдет Озел

"І радує те, що, на щастя, Асад, мабуть, упустив момент загострення наших відносин. Хоча і спробував на певному етапі направити повстання в "правильне русло". Щоб атакувати або своїми силами, або силами повстанців спільного ворога. Щоб тим самим зняти напругу в країні. Але, як я вже сказав, мабуть, цей момент він, на щастя, упустив, і йому цей план реалізувати не вдалося", - сказав Едельштейн.

За даними ООН, жертвами конфлікту, що почався в березні 2011 року стали понад 30 тисяч осіб. Кількість сирійських біженців перевищує 350 тисяч.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram