ГоловнаСвіт

Колумбійська влада завершила переговори з повстанцями в Норвегії

Наступний раунд переговорів відбудеться на Кубі.

Колумбійська влада завершила переговори з повстанцями в Норвегії
архивное фото
Фото: moe-online.ru

Під час переговорів з Революційними збройними силами Колумбії (РЗСК, ФАРК) в Осло, Норвегія, колумбійський уряд погодився провести другий раунд переговорів у кубинській столиці, Гавані, в середині листопада.

Угрупування ФАРК веде бойові дії проти урядової армії з 1964 року. Повстанці виступають за створення в Колумбії соціалістичного суспільства. США і ЄС вважають ФАРК терористичною організацією, на рахунку якої викрадення і вбивства безлічі людей.

Незважаючи на те, що повстанці вступили в переговори з урядом Колумбії, вони заявили, що наразі не обговорюватимуть питання про перемир'я і продовжуватимуть свої військові операції.

Тим часом, переговори в столиці Норвегії в четвер, 18 жовтня, проходили на тлі демонстрацій, організованих родичами жертв конфлікту між колумбійською владою і партизанами. Учасники акції протесту вимагали, щоб колумбійський уряд дозволив їм брати участь у переговорах на Кубі.

Ці переговори є вже четвертою з 80-х років спробою налагодити діалог і досягти громадянського миру в Колумбії. Очікується, що переговори завершаться підписанням офіційної мирної угоди між урядом і повстанцями ФАРК. Участь у процесі беруть також представники Венесуели і Чилі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram