ГоловнаСвіт

За минулий рік від туберкульозу померло 1,4 мільйона осіб

До 2016 року прогнозують зниження рівня захворюваності та смертності із 64 до 14 випадків на 100 тисяч населення.

За минулий рік від туберкульозу померло 1,4 мільйона осіб

За даними ВООЗ, 2011 року зафіксовано 8,7 мільйона нових хворих на туберкульоз і 1,4 мільйона смертей від нього.

Причиною називають мультирезистентну форму хвороби - тобто ту, на яку не діють ліки. За підрахунками організації, саме від неї потерпає п'ята частина хворих. Щоб її подолати, потрібно півтора року вживати токсичні препарати.

Окрім резистентності, існує велика проблема у вигляді непослідовного фінансування програм боротьби з туберкульозом у країнах із середнім і низьким рівнем доходів. До прикладу, на 2013-2015 роки потрібно було виділити 5 мільярдів фунтів. Але є дефіцит у 2 мільярди.

Нагадаємо, в Україні зареєстровано епідемію туберкульозу. За останніми даними, близько 500 тисяч українців хворіють на нього. Обов'язкове щеплення від туберкульозу проводять, згідно з календарем вакцинації, в перші дні життя в пологовому будинку. Якщо вакцинувати дитину в цей час із певних причин неможливо, щеплення можуть зробити протягом перших трьох місяців життя.

Уряд прогнозує до 2016 року зниження рівня захворюваності та смертності від туберкульозу із 64 до 14 випадків на 100 тисяч населення. Це передбачено загальнодержавною програмою протидії захворюванню на туберкульоз на 2012-2016 рр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram