ГоловнаСвіт

Жителі Греції протестують проти жорсткої економії

На добу закрилися багато державних установ.

Жителі Греції протестують проти жорсткої економії

У Греції сьогодні вже вдруге за останні три тижні проводиться загальний страйк проти антикризових заходів уряду, інакше кажучи, подальшого скорочення зарплат і пенсій.

На добу закрилися багато державних установ, лікарні, магазини, паралізована робота громадського транспорту, перервано поромне сполучення.

Учасники багатотисячної акції протесту в Афінах кидали каміння і пляшки із запальною сумішшю в поліцію. У відповідь поліцейські застосували сльозогінний газ.

Рейс "Аерофлоту" SU2110 за маршрутом Москва-Афіни прибуде до Греції з годинною затримкою через страйк грецьких авіадиспетчерів, який відбувається у четвер з 10:00 до 13:00 за місцевим часом, повідомив генеральний директор "Музенідіс Тревел" Олександр Цандекіді. За його словами, жоден рейс в Салоніки з Росії не затримується, "наслідки страйку для російських туристів мінімальні".

Загалом уряду належить зараз знизити виплати на одинадцять з половиною мільярдів євро, слідуючи домовленостям з "трійкою" міжнародних кредиторів - Європейською комісією, Європейським центральним банком і Міжнародним валютним фондом. Кроки, спрямовані на зниження бюджетного дефіциту, - необхідна умова надання Афінам чергового траншу фінансової допомоги в 130 мільярдів євро.

Греція погодила зі своїми кредиторами більшу частину пакету заходів на 13,8 млрд євро, що включає в себе скорочення витрат і додаткові доходи, єдиним невирішеним питанням є кроки в області трудового законодавства, повідомляє Financial Times.

Міністр фінансів Греції Яніс Сторунас сказав газеті, що розбіжності з питань зміни трудового законодавства та термінів скорочень робочих місць у держсекторі повинні бути зняті на переговорах з місією "трійки" (ЄС, МВФ і ЄЦБ) наступного тижня. "Ми повністю погодили майже всі питання, залишилось тільки досягти компромісу щодо реформи трудового законодавства і бюджетників і потім остаточно погодити заходи з реформування ринків товарів і послуг, щоб знизити ціни", - сказав він.

Після цього місія зможе представити свою позитивну доповідь міністрам фінансів єврозони, що дозволить ЄС і МВФ схвалити кредитний транш для Греції обсягом 31,5 млрд євро і перевести гроші до середини листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram