ГоловнаСвіт

Соратникові Удальцова висунули звинувачення

Біля будівлі ГУ МВС Росії проходить пікет російської опозиції.

Соратникові Удальцова висунули звинувачення
Константин Лебедев
Фото: compass.cvk2012.org

Соратникові лідера Лівого фронту Сергія Удальцова, активісту комуністичної організації РКРП-РПК Костянтинові Лебедєву висунули звинувачення в підготовці до організації масових заворушень, повідомляє Слідчий комітет РФ.

Лебедєв відмовився визнавати себе винним і давати свідчення.

Агентство "Інтерфакс", посилаючись на адвоката Лебедєва Віолетту Волкову, повідомило, що о 14:00 у Басманному суді Москви розглядали клопотання слідства про арешт активіста.

Раніше Удальцов оголосив про намір улаштувати 18 жовтня серію пікетів на підтримку Лебедєва. Як пише у Твіттері активіст "Солідарності" Микола Ляскін, на пікет до будівлі ГУ МВС Росії в Москві вже приїхав відомий опозиціонер Олексій Навальний. Крім того, прихильників Лебедєва закликають проводити пікети біля будівлі Басманного суду.

Лебедєва затримали 17 жовтня в рамках розслідування кримінальної справи про масові заворушення. У цій справі також затримали Удальцова, однак його незабаром відпустили під підписку про невиїзд. Третім фігурантом справи став помічник депутата Держдуми від "Справедливої Росії" Іллі Пономарьова Леонід Развозжаєв. Однак місцезнаходження останнього залишається невідомим.

Нагадаємо, справу про масові заворушення порушено на підставі матеріалу фільму "Анатомія протесту-2", показаного в ефірі телеканалу НТВ 5 жовтня. У цьому фільмі фігурував зроблений прихованою камерою відеозапис зустрічі Удальцова з грузинським бізнесменом Гіві Таргамадзе, під час якої нібито обговорювалася можливість організації революції в Росії. У кадр потрапили також Лебедєв і Развожаєв.

Удальцов відкинув усі звинувачення авторів фільму, назвавши їх маячнею. Грузинський політик, зі свого боку, заявив, що не знайомий з лідером Лівого фронту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram