ГоловнаСвіт

Російський опозиціонер Удальцов запланував пікети на підтримку соратника

Поліція розшукує фігуранта справи про організацію масових заворушень.

Російський опозиціонер Удальцов запланував пікети на підтримку соратника
Сергей Удальцов
Фото: EPA/UPG

Лідер російської організації "Лівий фронт" Сергій Удальцов 18 жовтня планує провести біля будівлі московського управління МВС серію пікетів на підтримку затриманого активіста комуністичної організації РКРП-РПК Костянтина Лебедєва.

Про це Удальцов повідомив "Інтерфаксу".

Удальцов і Лебедєв напередодні стали фігурантами кримінальної справи про організацію масових заворушень (частина 1 статті 30 та частина 1 статті 212 КК РФ). У зв'язку з цим у квартирах активістів провели обшуки, крім того, опозиціонерів допитали в Слідчому комітеті (СК), після чого першого відпустили під підписку про невиїзд, а другого затримали на дві доби.

Удальцов також подякував тим, хто на знак підтримки прийшов до його будинку під час обшуку, а потім до будівлі СК. За його словами, своїм звільненням він багато в чому зобов'язаний своїм прихильникам, яких він закликав боротися за звільнення Лебедєва.

Ще одним фігурантом справи про організацію масових заворушень став помічник депутата Держдуми від "Справедливої Росії" Іллі Пономарьова Леонід Развозжаєв. Однак правоохоронні органи не змогли його затримати, оскільки його нинішнє місце перебування залишається невідомим.

Нагадаємо, кримінальну справу було порушено на підставі перевірки фактів із фільму НТВ "Анатомія протесту-2", в якому стверджувалося, що Удальцов, Лебедєв і Развозжаєв не раз зустрічалися з грузинським політиком Гіві Таргамадзе й обговорювали з ним можливість захоплення влади в Росії на гроші з-за кордону. Однак сам Удальцов назвав стрічку маренням божевільного, а факт знайомства з Таргамадзе спростував. Своєю чергою, грузинський політик також заявив, що не знайомий із координатором "Лівого фронту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram