ГоловнаСвіт

​Росія списала $20-мільярдний борг Африки

Ще $50 млн Москва внесла у фонд Світового банку з розвитку бідних країн.

​Росія списала $20-мільярдний борг Африки
Фото: ppblog.ru

Росія списала понад $20 млрд боргу африканських країн, повідомив 17 жовтня голова Департаменту міжнародних організацій МЗС РФ Володимир Сергєєв на засіданні Генасамблеї ООН.

За даними РІА "Новости", Сергєєв зазначив, що Росія також внесла $50 млн у фонд Світового банку з розвитку бідних країн. Майже всю суму вкладуть у підтримку країн субсахарської регіону. Політик також нагадав, що з 2008 року донині Росія виділила $42,9 млн на освітню програму Світового банку для країн, що розвиваються, включно з країнами Африки.

За офіційними даними, до 2012 року Росія внесла у Фонд боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією $100 млн. Зокрема, 2011 року Москва вклала $20 млн у програму Світового банку з контролю малярії в Африці.

Сергєєв також розповів, що в рамках програми "Борги в обмін на розвиток" Росія уклала угоди із Замбією і Танзанією, згідно з якими заборгованості будуть використовувати для фінансування проектів розвитку. Москва планує укласти такі договори також з Беніном, Мозамбіком та Ефіопією.

Усього з 2005-го по 2012 рік країнам Африки вибачено заборгованість на суму в $11,3 млрд.

Нагадаємо, у вересні 2012 року Росія списала кредит Киргизії майже на півмільярда доларів, а також борг Північної Кореї в розмірі $11 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram