ГоловнаСвіт

У Греції пройде черговий страйк

Поліція готується до сутичок із демонстрантами.

У Греції пройде черговий страйк
архивное фото
Фото: EPA/UPG

У Греції сьогодні вже вдруге за останні три тижні проводять загальнонаціональний страйк проти антикризових заходів уряду, які передбачають подальші скорочення зарплат і пенсій.

У день страйку в країні буде закрито всі державні установи, багато магазинів, школи, університети, банки та суди. Крім цього, туристам не вдасться відвідати музеї та архітектурні пам'ятки, які також закриють на весь день, повідомляє РІА "Новости".

Буде частково порушено роботу транспорту. З 10.00 до 13.00 за місцевим часом (11.00-13.00 за київським часом) страйк проведуть авіадиспетчери. Внаслідок цього місцева авіакомпанія Aegean Airlines змушена була скасувати 12 рейсів і ще 20 перенести. Інша грецька авіакомпанія Olympic Air скасувала 34 рейси і 44 перенесла, а міжнародна easyJet перенесла 18 рейсів.

Поромне і залізничне сполучення по всій країні і зовсім припиниться. У столиці Греції Афінах автобуси курсуватимуть тільки з 09.00 до 21.00, а тролейбуси та приміські електрички цього дня не вийдуть у рейси. Метро в місті припинить роботу з 5-ї до 9-ї ранку. Центральні станції буде закрито у зв'язку з очікуваним напливом народу.

Поліція готується до сутичок з демонстрантами, які зазвичай відбуваються в такі дні. Правоохоронні органи вживають усіх заходів для посилення безпеки в центрі Афін, де і пройде низка мітингів.

Греція веде переговори щодо пом'якшення умов кредитування, країна перебуває у глибокій економічній кризі. Раніше очікували, що уряд країни і кредитори з ЄС і МВФ домовляться про умови надання позики до саміту Євросоюзу. Однак компромісу досі не досягнуто.

Нагадаємо, напередодні канцлер Анґела Меркель під час візиту в Афіни заявила, що Німеччина й надалі підтримуватиме Грецію. При цьому вона зазначила, що необхідно зробити ще багато в сфері скорочення витрат і оподаткування.

"Ми хочемо, щоб уряд скасував ці жахливі заходи (економії), які принесли нам такі страждання", - сказав генеральний секретар профспілки ADEDY Іліас Іліопулос.

Запланований на 18 жовтня загальнонаціональний страйк збігається з самітом Євросоюзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram