ГоловнаСвіт

Турки придбали енергомережі Косово за 26,3 млн євро

Нові власники зобов'язалися інвестувати в своє придбання 300 мільйонів євро.

Турки придбали енергомережі Косово за 26,3 млн євро
Фото: design.zecho.ru

Уряд Косово в середу, 17 жовтня, продав компанію KEDS, що обслуговує енергомережі країни, турецькому консорціуму Calik Holding і Limak за 26,3 млн євро ($34 млн), з метою скорочення втрат і компенсації боргів компанії, які оцінюють у сотні мільйонів євро, що супроводжувалося сутичками між поліцією і демонстрантами.

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

Турецький консорціум зобов'язався інвестувати в своє придбання 300 мільйонів євро протягом найближчих 15 років.

"Для нас важливо запропонувати електроенергію, причому хорошої якості", - заявив представник турецької сторони.

Окрім того, згідно з умовами продажу, нові власники зобов'язані зберегти 2700 робочих місць для жителів Косово протягом наступних трьох років.

Calik Holding і Limak обслуговуватиме близько 400 тисяч споживачів, тобто всю систему електропостачання Косово, яка через технічні проблеми зазнала величезних фінансових втрат. Турецькі покупці також зобов'язалися зібрати борги, що накопичилися за останні 13 років, розмір яких перевищує 400 млн євро.

Рішення про продаж супроводжувалося сутичками між поліцією і демонстрантами, які протестують проти приватизації системи електропостачання Косово. Для розгону натовпу, що зібрався біля головної урядової будівлі в Пріштіні, поліція використала перцевий газ. Кілька маніфестантів затримали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram