ГоловнаСвіт

В Японії заарештовані американські військові

Японці незадоволені присутністю 25-тисячного військового контингенту США на острові Окінава.

В Японії заарештовані американські військові
архивное фото
Фото: ru-newz.ru

В Японії за підозрою в зґвалтуванні місцевої жительки заарештовані двоє американських моряків з військової бази США на острові Окінава, пише ABC News.

За словами 27-річної місцевої жительки, матрос Крістофер Браунінг і головний корабельний старшина другого класу Скайлер Дозіруолкер зґвалтували і пограбували її, коли вона поверталася додому. Пізніше з'ясувалося, що інцидент стався напередодні вранці, коли американські військовослужбовці проводжали потерпілу до будинку.

Спершу японська поліція затримала трьох американців, проте пізніше одного з них було звільнено. Як повідомляє представник японських правоохоронних органів, один із затриманих зізнався у злочині, проте інший наполягає на своїй невинуватості.

У зв'язку з інцидентом МЗС Японії відправило ноту протесту в американське посольство. Пізніше посол США в Японії Джон Рус опублікував заяву, пообіцявши стежити за розвитком цієї справи.

"Ми будемо співпрацювати з японською владою в розслідуванні, - йдеться в заяві. - Я також підтримую зв'язок з командувачем силами США в Японії. У зв'язку з серйозністю цих звинувачень я особисто стежитиму за цією справою".

Зараз на базі США на Окінаві проходять службу близько 25 тисяч американців, що викликає деяке невдоволення японців. Так, на початку жовтня цього року місцеві жителі висловили протест проти розміщення на військовій базі Футенма конвертопланів MV-22 Osprey, в безпеці застосування яких японці сумнівалися через низку аварій. Демонстранти заблокували входи на базу своїми автомобілями, які пізніше були евакуйовані поліцією.

Це не перший випадок, коли американських військовослужбовців звинувачують у зґвалтуванні. Так, 1995 року на Окінаві пройшли масові акції протесту через зґвалтування трьома американцями 12-річної японки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram