ГоловнаСвіт

У США заарештували кандидата від "зелених"

Зазвичай учасниками дебатів стають тільки представники двох провідних партій.

У США заарештували кандидата від "зелених"
Джилл Стайн

Кандидата у президенти США від Партії зелених Джиллу Стайн було заарештовано під час спроби пройти на дебати Барака Обами і Мітта Ромні. Як повідомляє сайт виборчої кампанії Стайн, поліція також заарештувала кандидата у віце-президенти від "зелених" Чері Хонкалу.

Інцидент, відеозапис якого розміщено на YouTube, стався вдень у вівторок, 16 жовтня, біля входу на територію Університету Хофстра в Хемпстеді, штат Нью-Йорк, де знімали другий тур президентських дебатів. Зустрівшись із прихильниками біля входу в кампус, Стайн зажадала, щоб її пустили на цей захід, який вона назвала "насмішкою над демократією". Поліцейські відповіли відмовою, і Стайн разом з Хонкалою всілися на знак протесту на асфальт, після чого їх затримали за створення перешкод для дорожнього руху.

Передвиборні дебати провідних кандидатів у президенти США організовуються Комісією з президентських дебатів, яку демократи і республіканці заснували 1987 року. Зазвичай учасниками дебатів стають тільки представники двох провідних партій, винятком став 1992 рік, коли з Джорджем Бушем-старшим і Біллом Клінтоном дискутував незалежний кандидат Росс Перро. Двопартійний формат дебатів нерідко стає об'єктом критики з боку представників різних "третіх сил".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram