ГоловнаСвіт

Стросс-Кан подав до суду на ЗМІ

Журналісти сфотографували екс-голову МВФ, коли він обіймав француженку марокканського походження.

Стросс-Кан подав до суду на ЗМІ
Фото: www.immigrant-press.ru

Адвокати екс-голови МВФ Домініка Стросс-Кана і його ймовірної нової пасії вимагають 330 тисяч євро від журналів VSD і Closer, які опублікували на початку вересня їхні спільні фотографії.

У червні французькі ЗМІ повідомили, що причетний до сексуальних скандалів Стросс-Кан розлучився зі своєю дружиною, журналісткою Анн Сінклер. Наприкінці серпня сама Сінклер повідомила, що після розлучення почувається відмінно. Незабаром ЗМІ опублікували фотографії екс-голови МВФ, на яких той обіймає француженку марокканського походження Міріам Лауффір, котру журналісти назвали новою обраницею Стросс-Кана.

У відповідь Стросс-Кан і Лауффір подали до суду. У вівторок у Парижі відбулися слухання у справі, рішення очікують 30 жовтня.

Екс-голова МВФ вимагає стягнути 80 тисяч євро з журналу VSD і 50 тисяч євро із Closer за втручання в приватне життя і порушення права на використання зображення.

Лауффір і собі вимагає оштрафувати обидва видання на 100 тисяч євро кожне. Її адвокат Лоран Журдан на слуханнях зазначив, що перед цим публіка не знала її і не цікавилася її життям, а зараз організовано справжнє стеження за нею. "Сьогодні її особисте життя - це руїни", - заявив юрист.

Адвокат видання VSD заявив, що газета мусила показати розбіжності в заявах і діях Стросс-Кана, який рік тому в телеінтерв'ю оголосив, що відмовляється від "легкої поведінки" у взаєминах із жінками.

Сорокарічна Маріам Лауффір очолює відділ інтернет-комунікацій і маркетингу в соціальних мережах групи телеканалів France Televisions.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram