ГоловнаСвіт

Медведєв хоче повністю заборонити рекламу тютюну в країні

Прем'єр закликав співвітчизників звільнити країну від тютюнової залежності

Медведєв хоче повністю заборонити рекламу тютюну в країні

У 90-х рр. держава не прорахувала ризиків приходу на російський ринок великих іноземних тютюнових компаній, які відтоді удвічі збільшили свій ринок продажів у Росії, переважно за рахунок жінок і дітей.

Про це у своєму відеозверненні, розміщеному на особистому блозі в ЖЖ, заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв. Також прем'єр закликав співвітчизників звільнити країну від тютюнової залежності.

"44 мільйони росіян залежать від дози нікотину, - заявив він, - це третина населення країни, отже, Росія виявляється країною, яка є найбільшим курцем у світі".

За його словами, щорічно країна втрачає 400 000 осіб, які помирають через куріння. "Це можна порівняти зі зникненням великого міста щороку", - зазначив Медведєв.

На його думку, аморально і далі дозволяти тютюновим компаніям наживатися за рахунок здоров'я і життя дітей.

Також Медведєв заявив, що до кінця жовтня уряд розгляне антитютюновий законопроект МОЗ, який передбачає введення заборони на куріння в громадських місцях із 1 січня 2015р.

Окрім того, влада взялася за реалізацію антитютюнової концепції, яка передбачає запровадження заборони на куріння в будівлях держустанов, скорочення точок продажів тютюнових виробів і заборону відкритої реклами тютюну в магазинах.

При цьому голова російського уряду вважає, що необхідно повністю заборонити рекламу тютюну і продаж цигарок на кожному розі, підвищити податки для виробників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram