ГоловнаСвіт

Слідчі закінчили розслідування вбивства Політковської

Як основну слідство розглядає версію, пов'язану з професійною діяльністю вбитої.

Слідчі закінчили розслідування вбивства Політковської
Анна Политковская

Слідчий комітет Росії завершив попереднє розслідування стосовно звинувачених у вбивстві кореспондентки "Новой газеты" Анни Політковської.

Слідчий комітет Російської Федерації завершив слідчі дії щодо обвинувачених у вбивстві відомої правозахисниці та журналістки Анни Політковської. Про це повідомив представник Слідчого комітету Володимир Маркін.

У рамках розслідування кримінальної справи про вбивство Анни Політковської головний слідчий управлінням СК Росії завершив слідчі дії щодо обвинувачених: братів Рустама, Ібрагіма і Джабраїла Махмудових, Сергія Хаджикурбамова і Лом-Алі Гайтукаєва. Їх звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого статтями "Вбивство" і "Незаконний обіг зброї".

За версією слідства, Гайтукаєв був організатором злочину. Він створив 2006 року групу, до якої увійшли інші обвинувачені, а також співробітник міліції Дмитро Павлюченков. Хаджикурбанов контролював усі дії групи. Отримавши від Павлюченкова інформацію про місце проживання журналістки, 7 жовтня 2006 року брати Махмудови розташувалися на шляху її проходження. Побачивши потерпілу за кермом автомобіля, Ібрагім Махмудов повідомив про це свого брата Джабраїла, а той, зі свого боку, Рустама, який увійшов у під'їзд будинку і застрелив журналістку, тільки-но вона увійшла в ліфт.

"Слідча група зібрала достатньо доказів для складання обвинувального висновку. У зв'язку із цим сьогодні слідство оголошує про закінчення попереднього розслідування і повідомляє про це обвинувачених, їхніх захисників, а також потерпілу сторону. Після повідомлення для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи будуть запрошені потерпілі", - заявив Маркін.

7 жовтня виповнилося шість років із дня трагічної загибелі Політковської, відомої своїми журналістськими розслідуваннями порушень прав людини в Чечні. Журналістку вбили в ліфті її будинку на Лісовій вулиці в Москві. Як основну слідство розглядає версію, пов'язану з професійною діяльністю Політковської.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram