ГоловнаСвіт

У ПАР поліція затримала 40 страйкуючих шахтарів

Гірничодобувній компанії повернули обладнання вартістю $375 млн.

У ПАР поліція затримала 40 страйкуючих шахтарів
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Південноафриканська поліція розігнала страйкуючих на шахті Sishen в провінції Північний Кейп гірників, а викрадене ними обладнання було повернуто власнику шахти - компанії Kumba Iron Ore.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Нагадаємо, в середині серпня 2012 року гірничодобувний сектор ПАР охопила хвиля протестів. Співробітники шахт вимагали підвищення зарплат. Пізніше трудові заворушення поширилися і на державний сектор найбільшої економіки Африки.

Представник місцевої поліції повідомив агентство, що під час розгону демонстрантів в ніч проти вівторка було заарештовано 40 осіб.

Пізніше прес-секретар компанії Kumba підтвердив, що поліція поклала край нелегальній окупації шахти Sishen гірниками. При цьому представник компанії зазначив, що вартість повернутого компанії важкого гірничо-шахтного устаткування становить 3,3 млрд рандів ($375 млн). Керівництво компанії заявило, що робота на шахті почнеться як тільки це буде можливо.

Через страйк, що почався ще 3 жовтня, ціна акцій Kumba знизилася більш ніж на 4%.

Останні тижні трудових заворушень, жертвами яких стали близько 50 людей, стали причиною різкої критики на адресу правлячого Африканського національного конгресу (АНК) і президента Джейкоба Зуми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram