ГоловнаСвіт

США хочуть позиватися із Google

Уряд підозрює, що компанія штучно нарощує популярність власних продуктів.

США хочуть позиватися із Google

Федеральна комісія з торгівлі США може рекомендувати владі розпочати судовий розгляд з інтернет-гігантом Google.

Якщо це станеться, за масштабом конфлікт можна буде порівняти зі справою Microsoft, яка позивалася з урядом США наприкінці 90-х.

Зокрема, аналітики Комісії вирішили з'ясувати, як працює пошук Google. Виникли підозри, що компанія штучно нарощує популярність власних продуктів, розміщуючи їх вище за решту в списку видачі пошукових результатів. Водночас продукція прямих конкурентів показується користувачам набагато менше.

Уже підготовлено спеціальне послання уряду США. Аналіз експертів Комісії з торгівлі викладено на 100 сторінках. Сам документ ще не отримав своєї остаточної форми, але, за інформацією New York Times, кардинальних змін очікувати не варто.

Голова Комісії Джон Лейбовіц планує презентувати звіт про діяльність Google до кінця року. Саме тоді стане зрозуміло, чи необхідно починати судовий розгляд. Однак, за повідомленнями джерел, Комісія з торгівлі вже готує спеціальну команду, яка займеться справою Google у суді. Сам же інтернет-гігант наголосив, що готовий відповісти на будь-які претензії влади.

Окрім того, паралельно з розслідуванням у США схожий процес триває в Європі. Хоакін Альмунія, головний єврокомісар з питань конкуренції, відкрито заявляє, що лідерське становище Google за фактом перетворює її на агресивну монополію. Він зазначає, що компанія перекриває кисень конкурентам у налузі інтернет-пошуку й інтернет-реклами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram