ГоловнаСвіт

У США скасували заборону на продаж телефонів Galaxy Nexus

Патентна тяганина між Apple і Samsung почалася в квітні 2011 року.

У США скасували заборону на продаж телефонів Galaxy Nexus

Апеляційний суд США скасував заборону на продаж смартфонів Nexus на території США.

Це рішення було прийнято каліфорнійською суддею Люсі Кох 29 червня 2012 року. Повідомляли, що творці Nexus порушили вісім патентів Apple. Основним порушенням було використання в дизайні програмного забезпечення смартфона Quick Search Box (QSB) від Google, універсальної пошукової системи, призначеної для пошуку даних як у Інтернеті, так і безпосередньо на телефоні.

Apple заявила, що наявність QSB порушує їх патент у США за номером 8086604. Своєю чергою, Samsung оголосила, що панель швидкого пошуку не може бути вилучена з програмного забезпечення без порушення функціональності всієї системи. Як наслідок, Apple зажадав заборонити продаж смартфонів. Вимогу корпорації було задоволено.

До закінчення розгляду заборону на продаж смартфонів у США було тимчасово знято. Це було зроблено через всього п'ять днів після рішення Кох - тобто Nexus був у продажу з 7 липня 2012 року. Примітно, що Samsung готувався внести програмні зміни, які змусили б QSB видавати тільки дані, знайдені в Інтернеті. Однак цього не було потрібно.

2 жовтня 2012 року було офіційно скасовано інше рішення Кох - про заборону продажу на території США планшетів Galaxy Tab 10.1. У серпні 2012-го суд присяжних постановив, що Galaxy Tab 10.1 не порушує дизайнерських патентів Apple (саме такого роду претензії висували до планшета). При цьому присяжні визнали, що деякі програмні напрацювання Samsung таки "запозичив".

Патентна тяганина між Apple і Samsung почалася в квітні 2011 року. Нині суди тривають більш ніж у 10 країнах світу. У серпні 2012 року Apple відсудив у Samsung компенсацію в розмірі понад мільярд доларів.

Наступний великий розгляд двох компаній заплановано на грудень 2012 року. За чутками, Apple домагатиметься заборони на продаж у США низки популярних апаратів Samsung.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram