ГоловнаСвіт

Японський міністр юстиції зізнався у зв'язках із мафією

Якудза складається з розгалуженої мережі кланів, які часто змагаються один з одним.

Японський міністр юстиції зізнався у зв'язках із мафією
Кейсю Танака

Міністр юстиції Японії Кейсі Танака зізнався у зв'язках з мафією.

За даними видання, 74-річний Танака, який зайняв посаду міністра лише тиждень тому, був гостем на вечірці, влаштованій головою одного з кланів якудзи, і навіть виголосив там промову. Він також шукав наречену для одного з членів кримінального угруповання в Йокогамі. Йдеться про події тридцятирічної давності. Міністр заявив, що хотів лише допомогти батькові нареченого з пошуком нареченої, але не знав при цьому про приналежність самого юнака до злочинного синдикату. За його словами, дізнавшись згодом про його членство в якудзі, він закликав юнака покинути мафію.

Секретар кабінету міністрів Осаму Фудзімура відмовився коментувати цю ситуацію, як і повідомити, чи має намір глава уряду Есіхіко Нода звільнити міністра юстиції, який мав знайомих у злочинному світі. Видання також нагадує, що це вже другий скандал за участю Танаки останнім часом: кілька днів тому його викрили в отриманні 420 000 єн (5,4 тисячі доларів) у вигляді грошового пожертвування від громадянина Китаю, гроші він отримував, починаючи з 2006 року.

Тим часом, за законом, японські політики не мають право отримувати в дарунок гроші від іноземних громадян. Танака у відповідь на ці звинувачення заявив, що гроші він повернув. А минулого тижня повідомив про свій намір продовжувати роботу на посаді міністра юстиції.

Японська мафія якудза складається з розгалуженої мережі кланів, які часто змагаються один з одним, як правило, у сфері контролю за нелегальним бізнесом. Вважається, що учасники цих злочинних угруповань упродовж багатьох років впливають на політику і великий бізнес у країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram