ГоловнаСвіт

Абрамович зробив Березовському знижку на $8 мільйонів

Позивач зобов'язаний погасити судові витрати в розмірі 35 млн фунтів.

Абрамович зробив Березовському знижку на $8 мільйонів
Борис Березовский

 Борис Березовський погодився погасити судові витрати Романа Абрамовича у Високому суді Лондона у розмірі 35 млн фунтів стерлінгів (56 млн доларів).

Спочатку називалася сума в 40 млн фунтів, проте Абрамович погодився знизити її на 5 млн фунтів (8 млн доларів), узявши з Березовського слово, що той не оскаржуватиме серпневого рішення суду.

Як наголошує британське видання, суперечка двох росіян виявилася однією з найдорожчих в історії лондонського судочинства. Лише зарплата одного з адвокатів Абрамовича - лорда Джонатана Сампшна - перевищує 3 млн фунтів стерлінгів (5 млн доларів)

Березовський також зобов'язаний погасити судові витрати ще одного відповідача - Василя Анісімова. Їх оцінюють у 3,75 млн фунтів (6 млн доларів).

Домовленість про погашення витрат, підписана суддею Елізабет Глостер, підводить фінішну риску під судовим процесом, який тривав кілька місяців.

Березовський вимагав стягнути з Абрамовича 5,6 млрд доларів, оскільки останній нібито незаконно викупив його активи в "Русалі" і "Сибнафті". 31 серпня Глостер відмовила в задоволенні позову. У середині вересня була оприлюднена мотивувальна частина, в якій пояснюється, що позов Березовського відхилено у зв'язку з непереконливістю позивача на процесі, відсутністю підтверджувальних документів і сумнівними свідками. Суд нагадав, що саме на Березовському лежав тягар доведення обґрунтованості претензій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram