ГоловнаСвіт

У Пакистані затримані таліби, які стріляли в юну правозахисницю

Вік затриманих коливається від 17 до 22 років.

У Пакистані затримані таліби, які стріляли в юну правозахисницю
Фото: EPA/UPG

Пакистанська поліція затримала трьох підозрюваних у нападі на 14-річну правозахисницю Малалу Юсуфзаї, повідомляє The News Tribe.

Хоча серед затриманих не виявилося організатора замаху, чоловіка по імені Атаулла з регіону Сангота долини Сват, поліція обіцяє заарештувати його найближчим часом.

Водночас затриманих в регіоні Сангота бойовиків відвезли в невідоме місце на допит. За даними NBC News, підозрюваним від 17 до 22 років. Крім того, вони самі розповіли про організатора нападу.

Рух "Талібан", що орудує в долині Сват, не підтвердив інформацію про заарештування своїх членів, проте повідомив, що у них "десятки" бойовиків в цій місцевості

Нагадаємо, таліби напали на дівчинку 9 жовтня, коли вона поверталася з однокласницями зі школи в місті Мінгора (округ Сват). У дівчинку влучили дві кулі, і зараз вона перебуває під захистом військових у лікарні в Равалпінді - другому за величиною місті Пакистану, в якому розташовується генштаб армії.

Як повідомляє Pak Tribune, після того, як 10 жовтня лікарі видалили кулю з її шиї, її стан покращився, але залишається критичним. Проте NBC News називає стан Малали "задовільним". У п'ятницю, 12 жовтня, по всій країні пройдуть молитви за здоров'я дівчинки, яка з 11 років вела для BBC блог про злодіяння "Талібану" у долині Сват. Ця місцевість перебувала під контролем талібів з 2007 по 2009 рік. 2011 року дівчинка потрапила в список потенційних жертв бойовиків, які засуджували її за прозахідні погляди.

За інформацію, яка допомогла б поліції знайти нападників, пакистанська влада обіцяла винагороду в $105 тисяч, проте невідомо, чи її хто-небудь отримав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram