ГоловнаСвіт

​У Сирії за день загинули 87 солдатів

Урядові війська стратили в'язнів, покидаючи захоплене повстанцями місто.

​У Сирії за день загинули 87 солдатів
архивное фото
Фото: EPA/UPG

За оцінками правозахисників, у четвер, 11 жовтня, сирійська армія зазнала рекордних втрат від початку війни, крім того, загинули 64 повстанці та 59 мирних громадян.

Про це повідомляє AFP.

Зокрема, у провінції Ідліб, на північному заході країни, вбили 36 військовослужбовців.

Нагадаємо, 9 жовтня сирійські повстанці взяли під контроль місто Маарет аль-Нуман, що в провінції Ідліб, між Дамаском і Алеппо. Так вони урвали сполучення між найбільшими містами Сирії, що водночас є центром бойових дій.

Окрім того, 11 жовтня повстанці напали на військову базу на півночі Сирії, намагаючись консолідувати контроль над маршрутами, що ведуть в Алеппо.

За словами повстанців, за три дні в Маарет аль-Нумані загинули 300 людей. За даними джерела агентства, урядові війська, покидаючи місто, стратили 65 ув'язнених. Кореспондент AFP повідомив, що бачив кров і закривавлений одяг у тюремних камерах, де утримували в'язнів, які співчували повстанцям.

За даними правозахисників, жертвами громадянської війни, яка триває з весни 2011 року, стали близько 30 тисяч осіб. Зараз бойові дії зосереджені в Дамаску, Алеппо, а також містах, розташованих на кордоні з Туреччиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram