ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці намагаються перекрити доступ армії в Алеппо

Нині бойовики контролюють стратегічно важливе місто Маарет аль-Нуман.

Сирійські повстанці намагаються перекрити доступ армії в Алеппо
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Сирійські повстанці напали на військову базу на півночі Сирії в спробі консолідувати свій контроль над основними маршрутами, що ведуть у місто Алеппо.

Про це повідомляє агентство "Рейтер" із посиланням на заяву активістів опозиції.

Нагадаємо, у вівторок, 9 жовтня, сирійські повстанці захопили стратегічно важливе місто Маарет аль-Нуман, розташоване в провінції Ідліб на шосе, що сполучає найбільші міста країни - Дамаск і Алеппо.

За словами активістів, повстанці використовували принаймні один із раніше перехоплених у урядових сил танків, а також реактивні гранати та мінометні бомби, щоб атакувати базу Ваді-аль-Дейф, яка розміщена за три кілометри на схід від Маарет аль-Нуман.

"Повстанці почали атаку на Ваді-аль-Дейф ще вночі, але армія все ще обстрілює Маарет аль-Нуман. По місту також стріляють бойові літаки", - сказав Мохаммад Канаан, активіст опозиції в цьому районі.

Повідомлень про жертви поки що не надходило. Наразі повідомлення з Сирії важко перевірити, тому що з березня 2011 року, коли почалося антиурядове повстання, сирійська влада закрила доступ у країну для більшості незалежних ЗМІ.

Не менш ніж 30 повстанців і десятки лояльних до президента Башара Асада військовослужбовців було вбито в середу в бою на шосе на південь від Маарет аль-Нуман, що за 280 км від Дамаска.

У центрі міста, розташованого між пустелею і горами, базувалися штаби служби безпеки та розвідслужби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram