ГоловнаСвіт

Іспанія: уряд заборонив Каталонії проводити референдум про незалежність

Мадрид не допустить виходу автономного регіону зі складу країни.

Іспанія: уряд заборонив Каталонії проводити референдум про незалежність
архивное фото
Фото: toptravel.ru

Іспанський уряд проголосував проти постанови, що дозволяє владі Каталонії проводити референдум про незалежність цього регіону.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Нагадаємо, 28 вересня парламент Каталонії схвалив проведення референдуму про незалежність автономної області, незважаючи на те, що не отримав схвалення з боку центрального уряду Іспанії.

Однак коли регіональна каталонська партія внесла проект на розгляд центрального уряду, проти нього проголосували і владні консерватори, і опозиціонери із Соціалістичної партії.

Каталонія дає 18% ВВП Іспанії, проте економічна криза сприяє розпаленню сепаратистських настроїв серед каталонців. Зокрема, на початку вересня тисячі каталонців вийшли на демонстрацію в Барселоні з вимогою надати автономному регіону незалежність. Однак уряд країни готовий застосувати всі наявні юридичні механізми, щоб не допустити виходу Каталонії зі складу Іспанії.

Каталонія, яка має власну мову та культуру, була незалежною країною до 1714 року, однак під час війни проти іспанської монархії була захоплена і приєднана до королівства. Після цього каталонці неодноразово намагалися домогтися більшої автономії від Мадрида, але центральний уряд запобігав цим спробам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram