ГоловнаСвіт

Туреччина готова "з більшою силою" реагувати на обстріли з Сирії

Конфлікт між Анкарою і Дамаском розпалюється.

Туреччина готова "з більшою силою" реагувати на обстріли з Сирії
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Начальник генштабу турецької армії Некдет Озел заявив, що збройні сили Туреччини готові реагувати з "більшою силою" на триваючі з боку Сирії обстріли турецької території.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За словами джерела агентства, в середу вранці кілька мінометних снарядів впали неподалік від сирійського прикордонного міста Азмарін, а з турецької сторони були чутні постріли з важких кулеметів. Джерело зазначило, що між звуками пострілів лунали крики: "Бог - найвеличніший!".

Воночас збройні сили Туреччини посилили свою присутність уздовж 900-кілометрової кордону з Сирією і періодично відповідають вогнем на стрілянину і обстріли з сирійської сторони.

"Ми реагували, але якщо обстріли триватимуть, ми реагуватимемо з більшою силою", - цитує державний телеканал TRT слова Озела.

Нагадаємо, у вівторок, 9 жовтня, глава НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що військовий союз у разі необхідності готовий захищати Туреччину від нападів. Раніше, 4 жовтня, Сирія через ООН попросила вибачення за мінометний вогонь і заявила, що інцидент більше не повториться. Однак уже 6 жовтня турецька армія була змушена відкрити у відповідь вогонь по території Сирії після падіння в прикордонну провінцію Хатай мінометного снаряда.

Також залишається неясним, чи спеціально сирійська сторона обстрілює територію Туреччини, чи урядові сили президента Башара ведуть неприцільний вогонь по позиціях повстанців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram