ГоловнаСвіт

Бернанке: Індія відіграє дедалі більшу роль у G20

Індійське населення протестує проти широких економічних реформ.

Бернанке: Індія відіграє дедалі більшу роль у G20
Бен Бернанке
Фото: dailycaller.com

Голова Федеральної резервної системи США Бен Бернанке після зустрічі з керівником індійського Центрального банку Дуввурі Суббарао заявив, що Індія стає дедалі важливішим гравцем на сцені G20.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Зараз голова ФРС США, а також міністр фінансів США Тімоті Гайтнер перебувають із дводенним візитом в Індії, де беруть участь у третій щорічній Американо-індійській економічній та фінансовій партнерській нараді. Бернанке вперше перебуває з візитом в Індії.

У вівторок, 9 жовтня, Гайтнер привітав плани Нью-Делі з проведення економічних реформ, після того як у липні Вашингтон висловив стурбованість з приводу погіршення інвестиційного клімату в Індії.

Проте пересічні індійці виступають проти широких економічних реформ, які передбачають 14-відсоткове зростання цін на паливо, а також можливість відкривати в Індії іноземні супермаркети. Ці заходи, спрямовані на різке підвищення економічного зростання Індії, спричинили також бурю політичних протестів. Зокрема, найближчий союзник прем'єр-міністра Манмохана Сінгха вийшов з владної коаліції, що може стати причиною дострокових виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram