ГоловнаСвіт

В Італії через зв'язки з мафією звільнено адміністрацію міста

Управління містом до найближчих виборів здійснюватимуть урядові комісари.

В Італії через зв'язки з мафією звільнено адміністрацію міста

Італійський уряд 9 жовтня відправив у відставку керівництво південного міста Реджо-ді-Калабрія в повному складі через зв'язки чиновників із мафією.

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

Про відставку всіх членів міської ради через небезпеку переходу міста під контроль організованої злочинності заявила голова МВС Італії Анна Марія Канчелльєрі. 2011 року за звинуваченням у зв'язках із мафією було заарештовано одного з радників, після чого в місто скерували слідчу комісію. Комісія виявила зв'язок декількох радників із "Ндрангета" - великим італійським організованим злочинним угрупованням, що вважається однією з наймогутніших злочинних організацій у світі.

До виборів нової адміністрації, які відбудуться через півроку, справами міста керуватимуть три призначені урядом комісари. Таким чином, місто Реджо-ді-Калабрія з 180-тисячним населенням стало першим італійським містом, де через підозри у зв'язках із мафією було звільнено все керівництво. Проте варто зазначити, що подібні заходи застосовували щодо більш дрібних населених пунктів.

"Ндрангета" здійснює діяльність як у нелегальній сфері - торгівля наркотиками, ядерними матеріалами, нелегальний рух капіталу, так і в легальній - будівництво, ресторанний бізнес, роздрібна торгівля. Доходи організації становлять понад $50 млрд євро на рік. Між тим, у листопаді 2011 року в Італії завершилася операція проти "Ндрангети", внаслідок якої було заарештовано та засуджено до тюремного ув'язнення терміном до 16 років більш ніж 100 членів угруповання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram