ГоловнаСвіт

Світова фінансова криза негативно впливає на народжуваність, - учені

Останні економічні події та загальні тенденції завдали нищівного удару по Європі і США.

Світова фінансова криза негативно впливає на народжуваність, - учені

Економічна рецесія спричинила безпрецедентне зниження народжуваності в США. Зокрема, показники поступово знижувалися з 2008 року, згідно з останнім урядовим звітом.

2008 року середня кількість дітей становила 2,1 на жінку. 2011-го вона впала до 1,9. Експерти звинувачують у всьому нестабільний економічний стан сімей, які тепер змушені багато в чому покладатися на зарплату дружин. Можливо, відбулися незворотні зміни і колишніх рівнів народжуваності вже не досягнути.

Притому 2011 року кількість жінок, які народжують після 30-ти, збільшилася на 3% порівняно з 2010 роком. Також більше народжують жінки "за 40". Це засвідчує, що молоді жінки воліють відкласти народження дитини, поки економічна ситуація не стабілізується.

Варто зазначити, що останні економічні події та загальні тенденції завдали нищівного удару і по Європі. Наприклад, у Німеччині на жінку припадає 1,36 дитини. Правда, питання фінансового благополуччя ще не таке гостре, як у Японії, де просто нікому працювати. Тут майже чверть населення - пенсіонери віком за 65 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram