ГоловнаСвіт

Російська влада пообіцяла не блокувати YouTube

У комітеті з інформаційної політики пообіцяли, що в Росії не буде "китайського варіанта".

Російська влада пообіцяла не блокувати YouTube
Алексей Митрофанов

Голова думського комітету з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв'язку Олексій Митрофанов заявив, що ніхто не має наміру закривати YouTube у Росії.

"Я думаю, що про закриття YouTube - це радше така полемічна розмова, яка чомусь усіх збурила. Ніхто не збирається закривати ці ресурси", - сказав депутат. Також Митрофанов додав, що рішення стосовно Інтернету "будуть креативними".

Напередодні ввечері Митрофанов заявив в ефірі "Русской службы новостей", що має намір зосередити свою діяльність у комітеті на проблемах Інтернету і зв'язку. Він зауважив, що "якісь поправки будуть вносити" і "безкрайньої "двіжухи", як зараз", у Рунеті не буде.

При цьому він пообіцяв, що в Росії не буде "китайського варіанта", зауваживши, що "рішення будуть такі елегантні, що ви здивуєтеся".

Комітет зі ЗМІ було створено 28 вересня 2012 року. Тоді ж Держдума затвердила його склад і призначила Митрофанова головою. 9 жовтня Митрофанов запропонував створити при комітеті громадська раду з блогерів.

Про можливе закриття YouTube попередив 18 вересня голова Мінкомзв'язку Микола Нікіфоров. Він вказав на те, що якщо суд визнає скандальний фільм "Невинність мусульман" екстремістським, а відеохостинг відмовиться його видаляти, ресурс можуть заблокувати в листопаді, коли почне функціонувати реєстр заборонених сайтів. Згодом Нікіфоров висловив упевненість, що YouTube уникне блокування в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram