ГоловнаСвіт

Google може придбати російський банк

Власник фінустанови вже неодноразово створював, а потім продавав різні бізнеси.

Google може придбати російський банк
Олег Тиньков

Банк "Тинькофф Кредитні Системи" (ТКС) найближчим часом вийде на IPO, і, можливо, його продадуть великій іноземній компанії, що бажає вийти на російський ринок споживчого кредитування.

За словами власника банку Олега Тинькова, серед компаній, які могли б інвестувати в банк, може бути і Google, який наразі цієї заяви не коментував.

Власник ТКС також заявив, що IPO, ймовірно, буде проходити в Лондоні, оскільки на Московській біржі недостатньо ліквідності. ТКС має намір отримати за підсумками розміщення від 350 до 500 мільйонів доларів. Він додав, що розміщення може відбутися наприкінці 2013-го або на початку 2014 року.

Для Google купівля ТКС означатиме можливість поборотися за російський ринок з "Яндексом", від якого він усе ще відстає в РФ за часткою на ринку пошуку в Інтернеті.

Банк Олега Тинькова спеціалізується на роздрібному продажу кредитних карток через Інтернет. У середині червня стало відомо, що Олег Тиньков має намір узятися за інтернет-бізнес. Для цього він створив компанію Tinkoff Digital, яка працюватиме у сфері рекламних технологій, інтернет-проектів і мобільних додатків.

Тиньков уже неодноразово створював, а потім продавав різні бізнеси, включно з мережею ресторанів, пивоварнею та виробництвом продуктів харчування глибокого заморожування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram