ГоловнаСвіт

Меркель прибула до Афін для переговорів

Поліція затримала десятки протестувальників проти заходів бюджетної економії.

Меркель прибула до Афін для переговорів
Ангела Меркель и Антонис Самарас
Фото: EPA/UPG

Канцлер Німеччини Анґела Меркель прибула в Афіни для проведення переговорів з урядом Греції, що спровокувало масові протести простих греків, які виступають проти заходів бюджетної економії і канцлера, яка їх підтримує.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Під час свого візиту Меркель зустрінеться з президентом країни Каролосом Папульясом і прем'єром Антонісом Самарасом, а також іншими представниками грецького уряду і ділових кіл. Влада Греції покладає великі надії на візит Меркель, який дозволить Афінам отримати від трійки кредиторів - ЄС, ЄЦБ і МВФ - транш у розмірі 31,5 млрд євро. У протилежному випадку Греція може збанкрутувати до кінця листопада. Однак умови отримання цього траншу до кінця не узгоджені, тому Афіни спробують переконати Меркель дати Греції більше часу, щоб збалансувати бюджет і спробувати скоротити зростаючий державний борг.

Незважаючи на те, що через візит канцлера Німеччини в Афінах тимчасово заборонені демонстрації і посилені заходи безпеки, демонстранти спробували прорватися через поліцейське загородження в спробі дістатися до Меркель. Деякі з демонстрантів кидали в поліцію каміння, пляшки і палиці. Прості греки покладають на німецького канцлера відповідальність за тяготи режиму жорсткої економії. Проте всього в декількох сотнях метрів від них відбувалася зустріч Меркель з Самарасом.

Крім того, на центральній площі, поряд з парламентом, чотири людини, одягнені в німецьку військову форму, на маленькому джипі розмахували прапором зі свастикою і піднімали руки в нацистському вітанні.

Поліція була змушена застосувати сльозогінний газ і шумові гранати, щоб зупинити натовп, який розмахував плакатами із закликами "Меркель - геть, Греція - не твоя колонія" і "Це не Європейський Союз - це рабство". Згідно із заявою поліції, під час протестів були затримані десятки демонстрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram