ГоловнаСвіт

ПАР: 15 тисяч транспортників припинять страйк

Число страйкуючих сягне майже 300 тисяч осіб.

ПАР: 15 тисяч транспортників припинять страйк
архивное фото
Фото: EPA/UPG

У ПАР близько 15 тисяч страйкуючих транспортників, як очікують, повернуться до роботи в середу, хоча до їх числа не увійде більшість представників галузі вантажних перевезень.

Про це повідомляє агентство "Рейтер".

"Три профспілки погодилися припинити страйк", - заявила представник влади після переговорів із лідерами профспілок.

За її словами, профспілка Південноафриканських транспортників і працівників суміжних галузей (SATAWU), до якої належить основна частина далекобійників, не брала участі в укладенні угоди між владою і трьома менш великими профспілками: "Працівниками транспорту та суміжних галузей", "Працівниками автомобільного транспорту" та "Професійними працівниками транспорту".

Між тим, через страйк галузь вантажних перевезень щотижня втрачає 1,2 млрд рандів ($141 млн) у вигляді недоотриманих доходів. Через страйки далекобійників нідерландсько-британська нафтогазова компанія Shell, а також низка інших постачальників палива, заявила, що не зможе виконувати контракти на поставку палива в Йоганнесбург.

Страйки, які почалися в гірничовидобувному секторі, продовжують поширюватися на всі галузі найбільшої економіки Африки. Так, про намір провести загальнонаціональний страйк заявили муніципальні службовці. Таким чином, до страйків, в яких беруть участь уже близько 100 тисяч осіб, долучаться ще 190 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram