ГоловнаСвіт

Північна Корея побудувала ракету, здатну дістатися США

Попередні випробування ракет далекого радіусу дії завершувалися невдачею.

Північна Корея побудувала ракету, здатну дістатися США
архивное фото
Фото: sibnovosti.ru

Північна Корея створила ракети далекого радіусу дії, здатні дістатися території США, пише агентство AFP із посиланням на повідомлення Центрального телеграфного агентства (ЦТАК) КНДР.

У повідомленні ЦТАК йдеться, що "стратегічні ракетні сили Північної Кореї здатні вражати американські цілі не тільки на Корейському півострові, а й у Японії, на острові Гуам, а також на материковій території США".

Незважаючи на повідомлення ЦТАК, докладної інформації про ракети немає. Імовірно, таким параметрам відповідає міжконтинентальна балістична ракета "Тхепходонг-2", яку розробляє Північна Корея, проте досі всі випробування цієї ракети завершувалися невдачею.

Напередодні США дозволили Південній Кореї збільшити дальність наступальних ракетних комплексів із 300 до 800 кілометрів. Отже, в радіусі дії південнокорейських ракет тепер опиниться вся територія Північної Кореї, а також частина території Китаю та Японії. Заяву північнокорейського уряду пов'язують саме із цією обставиною.

Нагадаємо, в березні 2012 року КНДР в обмін на продовольчу допомогу від США погодилася ввести мораторій на запуски ракет далекого радіусу дії й відмовитися від випробувань ядерної зброї, а також допустити інспекторів МАГАТЕ на свої ядерні об'єкти. Попри це, уже у квітні уряд КНДР оголосив про розірвання угоди, звинувативши США в невиконанні зобов'язань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram