ГоловнаСвіт

Франція стурбована проблемою тероризму

Французька поліція розшукує причетних до радикального ісламістського угруповання.

Франція стурбована проблемою тероризму
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Міністр внутрішніх справ Франції Мануель Вальс висловив стурбованість кількістю радикальних ісламістів, які мешкають у країні та можуть становити терористичну загрозу для країни.

За його оцінками, число радикальних ісламістів може сягати сотень людей, які можуть об'єднуватися в злочинні угруповання, подібні до каннського. Минулої суботи було заарештовано 12 членів цього угруповання, також убито її ватажка - Жеремі Луї-Сідне, який вчинив опір поліції. Під вплив Луї-Сіднея потрапив Ян Нсаку, футбольна кар'єра якого урвалася через травму в 16-річному віці, після чого він прийняв іслам. Від радикалізації його намагався захистити старший брат: "Жеремі сказав мені: "Якщо ти далі тиснутимеш на молодшого брата і будеш намагатися відволікти його від мусульманської релігії, я і мусульманські брати - він сказав саме так: я і мусульманські брати - візьмемося за тебе".

Зараз французька поліція розшукує інших підозрюваних у причетності до радикального ісламістського осередку, який, за даними слідства, готував і здійснював антисемітські терористичні акти. За словами Вальса, незабаром слід очікувати нових арештів.

У вересні в паризькому передмісті Сарсель було скоєно напад на єврейський магазин. На осколку кинутої в магазин гранати  виявили сліди ДНК Луї-Сідне.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram