ГоловнаСвіт

Китай планує переробляти вугілля в газ

На цей проект КНР витратить $14 млрд.

Китай планує переробляти вугілля в газ
архивное фото
Фото: obozrevatel.com

Китай планує витратити $14 млрд на пілотний проект з переробки вугілля з віддалених регіонів країни в газ, щоб задовольнити зростаючий попит на паливо.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

КНР розраховує запустити перший сoal-to-gas (CTG) завод вже до кінця цього року. До 2015 року з його допомогою Китай розраховує отримувати до 15 млрд кубометрів газу щорічно, що становить близько 7% від загальних потреб держави.

Будівництво першого CTG-заводу вартістю в 4-6 мільярдів юанів ($630-950 млн) в Китаї почалося в липні 2012 року. Будівництво здійснює державна компанія Datang Power спільно з двома приватними підприємствами. Китайський уряд також очікує, що такі підприємства будуть споруджені в провінціях Шеньсі, Шаньсі і Внутрішній Монголії, де є запаси вугілля і значні водні ресурси, оскільки для виробництва тисячі кубометрів газу з вугілля потрібно 5-6 тонн води.

У середині 2012 року в Міжнародному енергетичному агентстві (IEA) спрогнозували, що Китай наступного року посяде третє місце у світі за споживанням газу після США і Росії. В IEA також очікують, що попит на газ в Китаї збільшиться зі 130 млрд кубометрів 2011 року до 273 млрд кубометрів 2017-го. Проте минулого року Китай за рахунок імпорту газу задовольнив лише чверть своїх потреб у паливі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram