ГоловнаСвіт

​Єгипет: у ДТП на Синайському півострові загинули 18 поліцейських

Влада вважає подію нещасним випадком.

​Єгипет: у ДТП на Синайському півострові загинули 18 поліцейських
фото из архива
Фото: EPA/UPG

Унаслідок ДТП на Синайському півострові, біля кордону Єгипту з Ізраїлем, загинули не менш ніж 18 єгипетських поліцейських, ще близько 50 людей отримали поранення.

Про це повідомляє "Аль-Джазіра".

Згідно з попередньою версією, водій вантажівки, в якій перевозили поліцейських, утратив керування, через що машина з'їхала з дороги та перекинулася. Влада вважає подію нещасним випадком і нікого не звинувачує в катастрофі.

Відомо також, що ДТП сталася в регіоні, де сили безпеки й армія Єгипту вже кілька місяців борються проти радикальних ісламістів. Безпека в ізольованому регіоні погіршала після повалення президента Хосні Мубарака в лютому 2011 року. Групи войовничих ісламістів, розкидані по всій півночі Синайського півострова, нападають на поліцейські дільниці і вже шість разів пошкоджували газопровід Синай-Ізраїль-Йорданія. У Шейх-Зайєді й деяких інших містах на півночі Синаю вже кілька місяців немає поліції. Армія, до якої місцеве населення ставиться прихильніше, ніж до поліції, з усіх сил намагається гарантувати безпеку в регіоні.

Тим часом ДТП з великою кількістю жертв у Єгипті трапляються доволі часто. Причиною зазвичай є відмова старої техніки або недостатня кваліфікація водіїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram