ГоловнаСвіт

Італія: уряд намагається врятувати найбільший у ЄС сталеливарний завод

Це дозволить зберегти 20 тисяч робочих місць.

Італія: уряд намагається врятувати найбільший у ЄС сталеливарний завод

Італійський уряд намагається врятувати від закриття найбільший у Євросоюзі сталеливарний завод в Таранто, що дозволить зберегти 20 тисяч робочих місць.

У неділю, 7 жовтня, суд ухвалив закрити підприємство через величезну шкоду екології - через рекордні викиди діоксину в регіоні різко підвищилася кількість захворювань.

Однак італійський кабінет розробляє новий дозвіл на роботу заводу, який відповідатиме найбільш жорстким екологічним вимогам європейської влади і дозволить зберегти 20 тисяч робочих місць. Після оголошення про можливе закриття заводу на початку серпня тисячі робітників вийшли на акцію протесту. Тим часом, як 12 тисяч зайнято на заводі безпосередньо, ще 8 тисяч тісно пов'язані з підприємством.

За словами міністра навколишнього середовища Італії Коррадо Кліні, деталі документа будуть оприлюднені вже протягом тижня. Проте залишається неясним, коли вимоги зможуть бути втілені практично.

У свою чергу, лідери місцевої профспілки закликають до гнучкості. Вони вважають, що марно сперечатися, що гірше - шкода здоров'ю чи тисячі потенційних безробітних, і закликають діяти в рамках інвестиційного плану і дотримуватися термінів його виконання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram