ГоловнаСвіт

Обама зібрав за вересень понад 180 мільйонів доларів

Президентські вибори відбудуться 6 листопада.

Обама зібрав за вересень понад 180 мільйонів доларів
Фото из твиттера избирательного штаба Обамы

Діючий президент США Барак Обама, який балотується на другий термін, за вересень зібрав на свою виборчу кампанію 181 мільйон доларів. Про це штаб Обами в суботу, 6 жовтня, повідомив у Twitter.

Це новий рекорд нинішньої кампанії, встановлений виборчим штабом Обами і демократами. Водночас The New York Times зазначає, що у вересні чотири роки тому, під час попередньої виборчої кампанії, сума пожертвувань була дещо більшою - 191 мільйон доларів.

Усього пожертвування у вересні надійшли від більш ніж 1,8 мільйона осіб, 567 тисяч із яких робили такі внески вперше. 98% усіх внесків становили суми в розмірі 250 доларів і менше. Середня сума пожертвувань - 53 долари.

З моменту початку передвиборної кампанії у квітні 2011 року пожертвування в штаб Обами зробили 3,9 мільйона осіб, дехто по кілька разів.

Штаб суперника Обами, республіканця Мітта Ромні, поки не оприлюднив даних про збори коштів за вересень. У серпні виборчий штаб Обами зібрав 114 мільйонів доларів, а штаб Ромні - 111,6 мільйона.

Якщо у виборчий штаб Обами переважно надходять невеликі суми пожертвувань (до 200 доларів), прихильники Ромні схильні жертвувати на його виборчу кампанію більші суми, але рідше.

Президентські вибори відбудуться 6 листопада. Перші дебати кандидатів пройшли 3 жовтня. І глядачі, і аналітики віддали перемогу Ромні. Наступні тури дебатів призначено на 16 і 22 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram