ГоловнаСвіт

Безробіття в США впало до мінімуму з 2009 року

Високе безробіття вважається однією з причин падіння рейтингу Обами.

Безробіття в США впало до мінімуму з 2009 року

Рівень безробіття в США у вересні 2012 року знизився до 7,8%. Про це йдеться в офіційному прес-релізі міністерства праці країни. Нижче від 8% рівень безробіття знизилося вперше з січня 2009 року, відзначається в повідомленні. У серпні безробіття в країні становило 8,1%.

У міністерстві зазначили, що найімовірніше у вересні зростала зайнятість серед американців у віці від 20 до 24 років. Одночасно кількість звільнень виявилося мінімальною за весь час збору такої статистики.

У вересні кількість новостворених робочих місць в США становила 114 тисяч. У міністерстві праці також переглянули в бік підвищення оцінку за новоствореними робочими місцям в липні й серпні.

Після інавгурації президента США Барака Обами в січні 2009 року безробіття в країні різко зросло і протягом 43 місяців поспіль (аж до вересня поточного року) перевищувало 8%. Високе безробіття вважається однією з найбільш важливих причин, які призвели до падіння рейтингу Обами.

Завдяки позитивним даним з ринку праці американські фондові індекси на відкритті торгів 5 жовтня зросли на 0,3-0,4%. На Московській біржі до 18:45 за московським часом індекс ММВБ зріс на 1,43% до 1477 пунктів, а РТС - на 1,77% до 1509 пунктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram