ГоловнаСвіт

Березовський відмовився від претензій за всіма позовами в Лондонському суді

Сума витрат Анісімова не уточнюється.

Березовський відмовився від претензій за всіма позовами в Лондонському суді

Борис Березовський уклав мирові угоди за позовами до бізнесмена Василя Анісімова, до керуючої компанії Salford Capital Partners і її голови Юджина Йоффе. Про це повідомляє Forbes з посиланням на неназване джерело, близьке до Березовського. Таким чином, позовів Березовського в Лондонському суді більше не залишилося.

Інформацію про відкликання позову до Анісімова підтвердив офіційний представник останнього. Березовський погодився сплатити пов'язані з процесом витрати Анісімова. За інформацією Forbes, він сплатить судові витрати за всіма позовами. Зокрема, Salford і Йоффе витратили на процес близько п'яти мільйонів доларів.

Сума витрат Анісімова не уточнюється. Березовський подав до нього позов 2009 року, зажадавши два мільярди доларів за акції "Металоінвесту", якими відповідач раніше володів спільно з Алішером Усмановим. Forbes зазначає, що шанси виграти справу знизилися після поразки Березовського у справі проти Абрамовича: у позові до Анісімова фігурували гроші, нібито отримані ним від продажу акцій "Русала", а суд в Лондоні не повірив показаннями Березовського, який стверджував, що володів цими паперами.

У позові до Salford Березовський претендував на її активи як на частину спадщини колишнього партнера Бадрі Патаркацишвілі. Компанія управляє фондом DVP, якому належать підприємства харчової промисловості на Балканах, в Грузії, Росії та на Україні.

У середині вересня Березовський пішов на мирову з родиною Патаркацишвілі. Раніше видання вже повідомляло, що в результаті продажу DVP сім'я покійного бізнесмена і Березовський отримають близько півмільярда доларів. Самому Березовському могло дістатися 150-250 мільйонів доларів. Крім того, бізнесмен і сім'я Патаркацишвілі поділили 70 мільйонів доларів, заморожені раніше за позовом в Лондонському суді. 35 мільйонів, які мали відійти Березовському, за даними Forbes, могли піти на розрахунки з Абрамовичем.

Абрамович виграв у Березовського процес в Лондонському суді 31 серпня цього року. Останній намагався відсудити у власника "Челсі" 5,5 мільярда доларів за акції "Русала" і "Сибнафти". Березовський стверджував, що Абрамович змусив його продати акції за заниженою ціною. Суддя Елізабет Глостер не повірила показаннями Березовського і відмовила у задоволенні позову. Як заявив після цього Березовський, він відчуває, що його віра в британське правосуддя підірвана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram