ГоловнаСвіт

Нова грузинська влада не планує повертатися в СНД

Про вихід Грузії зі складу Співдружності Саакашвілі заявив після військового конфлікту в Південній Осетії в серпні 2008 року.

Нова грузинська влада не планує повертатися в СНД
Фото: http://www.peoples.ru

Прес-спікер опозиційного блоку Бідзіни Іванішвілі "Грузинська мрія", який, за попередніми даними ЦВК, перемагає на парламентських виборах, вважає несерйозною заяву Олександра Лукашенка про можливе повернення Грузії до складу СНД.

"Європейська інтеграція Грузії залишається зараз нашою головною, незмінною і однією з найважливіших цілей, заява президента Білорусі - несерйозна й абсурдна", - сказала Майя Панджикідзе.

За її словами, цього питання не обговорювали і на зустрічах із представниками коаліції, оскільки воно "не варте уваги і коментарів".

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що має намір ініціювати повернення Грузії до групи країн-учасниць СНД. Він розраховує, що саміт СНД наступного року відбудеться в Мінську, тому буде "всіляко ініціювати повернення Грузії в СНД".

Про вихід Грузії зі складу СНД Саакашвілі заявив після військового конфлікту в Південній Осетії в серпні 2008 року. Ініціативу президента 14 серпня підтримав грузинський парламент, а 18 серпня МЗС Грузії сповістило виконавчий комітет СНД про вихід країни зі Співдружності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram