ГоловнаСвіт

Білорусь продаватиме все підряд

Уряд відмовився від плану приватизації.

Білорусь продаватиме все підряд
Заседание правительства Белоруссии

План приватизації об'єктів, що перебувають у власності білоруської держави, на 2011-2013 роки визнано таким, що втратив чинність. Відповідні зміни в ухвалену раніше постанову Ради міністрів були внесені 1 жовтня.

Новий документ вносить зміни в постанову уряду від 21 березня 2011 року, в якій були прописані два пункти: план приватизації і план перетворення республіканських унітарних підприємств у ВАТ. Останній, на відміну від плану приватизації, продовжить діяти.

План акціонування виклали в новій редакції; зараз в ньому перераховані 128 підприємств, які вже були перетворені і яким ще належить стати ВАТ. Серед великих активів, які планується акціонувати 2013 року - "Гомсільмаш", "Мінський тракторний завод", "Мінський електротехнічний завод ім. В.І. Козлова".

Таким чином, як зазначається в повідомленні Ради міністрів, в Білорусії зараз немає плану приватизації, і можна продавати будь-яке підприємство, якщо є інвестор і визначена вартість активу.

Приватизація є однією з умов, на яких антикризовий фонд ЄврАзЕС надав Білорусі кредит на три мільярди доларів. Минулого року в план продажу були включені 180 акціонерних товариств, потім їх кількість зменшили до 168. За підсумками 2011 року було продано лише 34 підприємства, за які Мінськ отримав 16,5 мільйона доларів. Цього року значущих угод не було. З великих підприємств, які складають основу білоруської економіки, наразі продано тільки "Белтрансгаз".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram